Hair pair to wine

Borokat párosítunk ételekhez, a hangulatunkhoz, esetleg jeles eseményekhez, de gondolkodtatok már valaha azon, hogy milyen ruha és frizura illene leginkább a kedvenc borotokhoz? A MOST 1st Floor, a NOS Simple és az Olló Hair Salon csapatai által megálmodott kreációk ezt hivatottak bemutatni egy nem mindennapi kóstoló keretein belül.

Kíváncsian vártam, hogy mi fog kisülni a Június 21-én megrendezett a „Hair Pair to wine” névre hallgató rendezvényből, mert hasonló kezdeményezésről korábban még nem hallottam. Farkas Péter üzletvezetőtől megtudtam, hogy az ötletet közösen találták ki az Olló Szalon borkedvelő fodrászaival és tulajdonosaival, amihez később kapcsolódott a modellek ruháit biztosító NOS Simple is. Nagy Orsolya designerrel váltottam pár szót a rendezvény előtt, aki mesélt a ruhákról és a kollekció filozófiájáról. A márka tavaly májusban kelt életre, hogy megtestesítse a „stílusos nő alapruhatárát, rafinált, minimalista, fekete, fehér és sötétkék színű darabokkal”. A kiegészítők játékával a ruhák ezer féle stílusban viselhetők, jelenleg viszont éppen szolid eleganciájuk révén hagytak teret a frizuráknak érvényesülni. A show-t megelőzően a fodrászat és a borbár csapatai összeültek egy közös kóstolásra, ahol a borok stílusjegyeit együtt kielemezték és egyeztették a hozzájuk legjobban illő hajakat.

img_20190621_202334.jpg

Öt bor-, ruha-, és hajkölteményt csodálhattunk meg, melyhez egyrészt a borászatok képviselői, másrészt Kelemen Rita fodrász is fűztek pár gondolatot.

  1. Etyeki Kúria Borgazdaság Winery - Sauvignon Blanc 2017 (a bort bemutatta: Langó Tamás sommelier KNRDY, fodrász: Schaffhauser Márk, modell: Anikó)

A bor egy francia sauvignon blanc klón termése Mérész Sándor borász kezei közül, melyben zöld fű illat keveredik grapefruittal és bodzával, a szájban lédús gyümölcsösség, szikár savakkal. Erőteljes, mégis elegáns, hosszú, meggyőző lecsengéssel.

A frizura az egyenességre, letisztultságra épít. A modell hideg szőke haját éles vonalak, kontúrok, egyenesek jellemzik - mint a bor savassága, direkt és meghatározó. Visszafogott, semmi túlzó nincsen benne.

_mg_3227_v2.jpg

  1. Lisicza Borház - Rosé Cuveé 2018 (a bort bemutatta: Pacher Péter, fodrász: Tollas Roland, modell: Zita)

A pécsi pincészet zászlósbora ez a merlot, pinot noir és kékfrankos házasítás. Málnás, epres, lekváros, “tutti fruttis”, fiatalos. Kiváló fröccsbor nyárestékre, nem csoda, hogy évi 2000 palackkal adnak el belőle.

A haj egy rövid, pixi frizura. Színe rózsaszínes, rozé szín, ami a bor színére és gyümölcsösségére is utal. A lazaságot és a forró nyári estéket hivatott megjeleníteni, amikor egy frissítő rozét fogyasztunk a vízparton a naplementében.

_mg_3215_v2.jpg

  1. Haraszthy Vineyards - SI2 2018 (a bort bemutatta: Dávid Dániel, fodrász: Evele Nikolett, modell: Anna)

Illatos, könnyed gyöngyözőbor Irsai Olivér és Királyleányka házasítása, 2.5 bar nyomással. Intenzív illatában a virágok, ízében a citrusos, bodzás és muskotályos jegyek dominálnak. A korty ropogós, savai élénkek, a hozzáadott szénsavval jó egyensúlyt mutatnak. Igazi fesztiválbor.

Egy elől befont, hátul afro göndörre besütött hajkölteményről van szó. Ez jelképezi a pezsgést, a buborékok kerekségét, a frissességet. A modell sminkje is vidám, laza, „fesztiválos”, ami az életörömöt, a lazaságot reflektálja, mint ahogy a bubik úszkálnak a borban. Tavaszias, nyárias hangulatú frizura, „hippis” beütéssel. 

_mg_3148_v2.jpg

  1. Kovacs Nimrod Winery - Monopole Soul Syrah 2016 (a bort bemutatta: Szerényi Máté, fodrász: Militaru Vivien, modell: Lucia)

A bor a Nyilasmár és Nagyfai dűlők gyümölcsének házasítása. Előbbi dűlő vékony, köves, tufás termőrétege és déli lejtése tüzességet és testet, a Nagyfai kötött barna erdő talaja gazdag és tiszta aromát kölcsönöz a bornak. Illatában érett feketecseresznyés, földes jegyeket fedezhetünk fel, később szilva és dohány fokozza a fajtakaraktert. Bársonyos tanninok, hosszú lecsengéssel.

A fodrász ehhez a magas minőségű, de még elérhető borhoz egy hasonló karaktertű frizurát álmodott meg. A szépen hullámosra besütött haj kicsit latinos megjelenést, letisztultságat, eleganciát és finomságot kölcsönöz a modellnek. A barna haj a földes, dohányos jellegre reagál.

_mg_3249_v2.jpg

  1. Holdvölgy Experience - Exaltation Late Harvested Sárgamuskotály (a bort bemutatta: Gellen Fruzsina, fodrász: Kelemen Rita, modell: Stefánia)

Ez a sárgamuskotály hat mádi dűlőről származó, dűlő-, és fajtaszelektált szőlőtőkék késői szüretelésű termése. Virágok és mangó foglalják keretbe a lágy őszibarackos, egzotikus illatot. Ízében folytatódik a mangós-barackos vonal, kiegészülve a frissítően dinamikus sav-cukor egyensúllyal, telt, komplex bor.

A hajnál az édes borról kialakult előítéleteket vették alapul. Első ránézésre egy konzervatív stílusú bob frizurát láttunk, melyet a bemutató végén kiengedtek, és láthatóvá vált a modell hullámos, hosszú haja, ami egy laza, nem túl megcsinált, mai és divatos megjelenést kölcsönzött neki. Azaz több is van egy édes borban, mint amit hiszünk. A hajszín szőke, ami a bor színére és a virágosságára utal.

_mg_3259_v2.jpg

Nekem a legnagyobb meglepetést a gyöngyöző Irsaihoz társított „vattacukor” haj okozta. A modellel már találkoztam a nyitóbulin, Anna Péter barátnője, egyébként szögegyenes, hosszú szőke haja van, így szinte meg sem ismertem. A bemutató után elmesélte, hogy a haját reggel 10 óra óta 5 fodrász készítette és kb. szálanként göndörítették be azt hajtűk segítségével. A show jó hangulatban zajlott és alig lehetett észrevenni a szereplők enyhe lámpalázát. A műsor után Péter elmondta, hogy a nyáron több újításra is készülnek, csütörtöktől szombatig rezidens DJ fogja szolgálgatni a muzsikát és lesznek még érdekes események, kövessétek őket a közösségi oldalakon!

Hair pair to wine. from igazfilms on Vimeo.

A fotókat és a videót az Olló Hair Salon tulajdonosai Tamási Zoltán és Tamási Anita bocsátották rendelkezésre.